Trygga bostäder med möjlighet till gemenskap

I området Söderport, med närhet till såväl Vrinneviskogen, kollektivtrafik, handel och vårdcentral utvecklas 14 nya hyreslägenheter för åldern 65 plus.

Whass Förvaltning bygger konceptet som riktar sig till invånare som är 65 plus och som söker det lilla extra i form av trygghet, service och social samvaro.

Färdigställande och inflytt är beräknad till våren 2022.

Intresseanmälan kan göras här.

Byggnaden

Byggår: 2021

Adress Egnahemsgatan, Norrköping

Hiss: Ja

Rullstolsfrd: Ja, i byggnaden

Parkering: Ja

TV/Fiber: Avtal tecknas med Telia. Separat avtal.

El: Individuell mätening och debitering

Vad är ett trygghetsboende?

Ett trygghetsboende är ett koncept som vänder sig till dig som är 65 plus och som söker det lilla extra i form av trygghet, service och social närvaro. Lägenheternas storlek är ettor från 28 kvm till treor på 69 kvm. Alla lägenheter har tillgängliga balkonger eller uteplatser. Lägenheterna är modernt utformade med fokus på funktionalitet. På bottenplan finns en gemensamhetslokal för måltider, samvaro och hobby samt att personal från kommunen finns på plats angivna tider. I Kv Teglet finns även en omsorgsfullt utformad gård med plats för odling, rekreation tillsammans med en egen boulebana.

Bostaden

Varje lägenhet är fullt utrustad med tvättmöjligheter i badrummen i form av tvättmaskin och torktumlare eller en kombinerad tvätt- och torktumlare. Köken är utrustade med induktionshäll och inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro och diskmaskin. Lägenheterna utförs fullt tillgängliga och tröskellösa samt med timeruttag i köket för kaffebryggare etc. Bostäderna har parkettgolv av ek och klinkergolv vid ytterdörren. Badrummen utförs helkaklade. Förvaringsutrymmena finns placerade inom lägenheten istället för ute på gården och hiss finns installerad i byggnaden. Varje lägenhet har sitt egna FTX-system (ventilationssystem).

Byggnaden

Huset är byggt med vacker träpanel och brutet plåttak för att smälta in i Egnahemsområdet och samtidigt skapa en elegans. Byggnaden har en genomgående entré med direktaccess till både gatan och baksidan. Båda entréerna är fullt tillgängliga med en hiss placerad i mitten på byggnaden. I bottenplan finns utöver tre lägenheter även ett rymligt rullstolsförråd, gemensamhetslokal inkl HWC och utrymmen för kommunens personal att vistas i. På bottenplan i närheten av hissen finns lägenhetens postfack och utanför varje lägenhet finns ett tidningsställ för morgontidningens leverans.

Utemiljö

Utemiljön är utformad för att skapa trivsam oas för alla boende. Det finns gott om sittplatser, odlingslådor och även en egen boulebana att kasta klot på. På fastigheten kommer de gamla uppvuxna träden så gott det går att bevaras.